Filosofie

Bij JUBELHONK zult U geen kennels, hokken, uitlooprennen of benches aantreffen. Onze honden weten niet eens hoe die eruit zien.
WIJ (alle teckels en het baasje) leven vrij in en rondom ons fijne huis en grote tuin.

Teckelkennel Jubelhonk Noordwijk

De oppervlakte bestaat grotendeels uit struikgewas en bebossing, maar er zijn ook flinke grasvelden en terrassen (deels overdekt), waar bankstellen staan waarop de teckels erg graag in de zon liggen te slapen, na hun eindeloze speel-, ren-, jaag- en graafactiviteiten (onder de bomen en het struikgewas lijkt het wel een maandlandschap!).
Kleine groepjes vermaken zich eindeloos met het jagen op muizen, kikkers, padden, duiven en merels.
Natuurlijk maken wij dagelijks ook een flinke wandeling elders: in de duinen, op het strand en in het polderlandschap. Bij toerbeurt gaan dan zo'n 7 teckels tegelijk mee op stap. In de winter zijn wij met zijn allen vaker binnen, maar 's zomers is het gezamenlijke buitenleven veruit te prefereren.

Wij fokken met nog niet eens de helft van het totale aantal hondjes; de overige teckels zijn "gewoon" fijne kameraden, die een schat aan liefde, plezier en uitdaging te bieden hebben.


Immers, het koddige, guitige, aanhankelijke, superslimme, temperamentvolle, goocheme, komische, humorvolle en eigenzinnige karakter van de teckel houdt zijn baasje voortdurend op scherp: het allerleukste vinden wij, dat de baas continu op zijn hoede moet zijn, om zich niet door zijn teckel(s), die onmiddelijk de zwakheden van zijn mens doorheeft, bij de neus te laten nemen. Het is waarachtig een uitdaging om te proberen net even slimmer te zijn dan je teckels en je ongevoelig op te stellen voor hun "beledigd zijn" en opmerkelijk acteertalent.

Teckelkennel Jubelhonk Noordwijk

Het oog wil ook wat: de schrandere, uitdagende en oplettende uitdrukking van hoofd en gezicht brengt menige teckelfan in vervoering. Zo gaat het hier ook: je zou de gehele dag kunnen vullen met het doorgronden van die speciale houding, dat pientere snoetje, het feilloos begrijpen van handelingen en woorden van het baasje, de onderlinge verhoudingen in de oh zo subtiele lichaamstaal.
Het hanteren van een grote roedel teckels vergt dan ook vaak het uiterste van het baasje! Maar met duidelijk leiderschap en training, waarbij je met beloning van goed gedrag veel meer bereikt dan met straffen van fout gedrag (typisch voor een correcte teckelopvoedig), kan je een heel eind komen en krijg je ongelooflijk veel voldoening van je inzet.